Årskrönika 2013!

Ett år har slutat och övergår till ett nytt och jag sitter här på årets första dag 2014 i väntan på den hedervärda med i bland för godtrogne Ivanhoe (Pilgrimen och riddaren låter bekant, skratt) och blickar tillbaka över året 2013. Vad betydde och innehöll år 2013 för mig och mina äventyr? Jag kan konstatera att det har varit ett händelserikt år med både positiva och negativa saker. Jag sammanfattar några av milstolparna i denna årskrönika. Året inleddes med att jag slutade jobba på universitetet och har ägnat mig åt företagandet på heltid och bland annat också förkovrat mig och blivit diplomerad VD på handelskammaren samt UGL-handledare, jag har kört intensiva träningsperioder och haft flertalet inspirationsföredrag på företag, skolor och organisationer, de mest uppskattade föredragen blev inspirationsfördraget ”Att våga sitt eget Äventyr” och ”I Pilgrimers fotspår”.

Att vara sitt eget varumärke och ha sponsorer och samarbetspartners kräver också att man delar visioner och värderingar för att det ska vara positivt att bli förknippad med varandra och för mig handlar det också om miljömedvetenhet, lojalitet och kämparanda! Dessa visioner och värderingar gäller även för mig i privatlivet som i offentligheten och har också lett till fortsatta men också nya fantastiska samarbeten med sponsorer och samarbetspartners! År 2014 kommer att bli ett mycket spännande år för dem och mig!

invigning 1wpid-20130924_125421.jpgUnder våren och sommaren sysselsattes jag i SÖT-projektet (Sundsvall-Östersund-Trondheim) och fortsatte att vandra St.Olavleden och kartlägga den med en GPS. Denna kartläggning ledde till nya kartor framtagna av lantmäteriet och leden invigdes med vandringar och en stor pilgrimsmässa i Nidarosdomen den 7 september, se St.Olavsledens hemsida.

Jag hade nya roliga och spännande coachinguppdrag och det mest roliga gällde nog ultralöparen Claes Heimingwpid-20130720_183009.jpg (flexirun) som jag mentalt coachade under hela året. Han sprang storsjön runt 22,5 mil, medan jag själv cyklade vid hans sida i 10mil och därefter gick 12,5 mil med honom. Han fullföljde sin egen uppsatta målsättning med att ta sig runt storsjön trots att han fick diverse småskador och det gick med som han alltid säger ELS (Easy Light & Softly)! Själv fick jag under loppet en oväntad komplikation som hette rosfeber i ena vaden. Jag hade aldrig sett eller hört talas om det tidigare så jag trodde det var en allergireaktion och viftade lättvindigt bort det, men efter vår målgång och lite vila blev det tyvärr transport till sjukhuset, där det visade sig att jag var mycket illa däran och att jag plötsligt fick kämpa för mitt liv i fyra dygn eftersom rosfebern hade spridit sig till blodet, som en allvarlig blodförgiftning. Som tur var visade sig sjukvården från sin skickligaste sida och jag är personalen och deras kunnande evigt tacksam som såg till att jag blev frisk igen.

Explorers_Club_Logoec_flagHösten avslutades med helt otroligt fina utländska utmärkelser och erkännanden både från Storbrittanien och Malta för det jag gjort under mina äventyr/vandringar i kombination med välgörenhetsarbete. Som kronan på verket blev jag dessutom inröstad i det legendariska The Explorers Club! Det sistnämnda är en mycket stor ära för en vandrade pilgrim som mig och till sommaren planeras just nu en ny vandring ihop med en annan välkänd vandrande vän, nämligen författaren och explorervännen Brandon Wilson.

Såå ett år som började bra, hade lite elände i mitten slutade med en härlig höst och nya positiva händelser och år 2014 innehåller både planerade och oplanerade saker, men spännande blir det, det är jag helt övertygad om! Så med denna tillbakablick önskar jag alla mina samarbetspartners, sponsorer, läsare, vänner, äventyrsvänner och bekanta ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2013 och en GOD FORTSÄTTNING på 2014!!Framtiden

Comments are closed.