Pressrelease – S:t Olavsledens sträckning kartlagd!

Nu är hela S:t Olavsleden kartlagd via GPS (Global Positioning System) och nya tillförlitliga kartor finns på den 564 km långa pilgrimsleden. Det är pilgrimen och äventyraren Anders Stävhag som genomfört kartläggningen.

Kartorna över ledens alla delar, i både Norge och Sverige, finns nu i utskriftvänligt format på www.stolavsleden.se. Den totala pilgrimsledens längd från Selånger, utanför Sundsvall, till Nidarosdomen i Trondheim är 564 km.

– Det är första gången vi har en tillförlitlig karta över hela leden, vilket vi vet att vandrare gärna vill ha tillgång till. Vi känner oss nu väl förberedda inför återinvigningen av leden och för att välkomna vandrare från hela världen, säger Putte Eby, projektledare för S:t Olavsleden.

 Anders Stävhag, som är en erfaren pilgrimsvandrare, har under ett par veckor gått hela S:t Olavsleden med GPS vilket nu resulterat i de nya kartorna.

– Det känns kul att konstatera att prickarna på kartan är min väg från hav till hav i helgonet S:t Olavs fotspår. Det är en stor ära att få var med och kartlägga någonting som blir bestående för framtiden både för Norge och Sverige. Jag har vandrat alla stora lederna i världen och länge ansett att vi sitter på en guldgruva med S:t Olavlseden, säger Anders Stävhag.

Den 31 augusti- 8 september pågår återinvigningsveckan av S:t Olavsleden med föreläsningar, konserter och återinvigningsmässa för att fira att S:t Olavsleden återigen är en sammanhållen led på 564 kilometer hela vägen från kust till kust, från Selånger till Trondheim.

Kontaktperson: 

Putte Eby,  projektledare S:t Olavsleden 070-191 05 99

 Anders Stävhag, 073-823 38 87

S:t Olavsleden – Skandinaviens svar på El Camino, Santiago de Compostela

St Olavsleden, 560 km pilgrimsled från hav till hav; Selånger i Västernorrland, Sverige via Östersund och vidare till Nidaros/Trondheim i Norge. St Olavsleden är en av världens nordligaste pilgrimsleder med mycket omväxlande och vacker natur. www.stolavsleden.com

Satsningen på St Olavsleden är en del av Green Highway som är ett samarbete mellan de tre kommunerna Sundsvall, Östersund och Trondheim tillsammans med partners och medaktörer.

Nedan är länken till pressreleasen!

S:t Olavsleden – S:t Olavsledens sträckning kartlagd – Mynewsdesk.

Comments are closed.