Jag intervjuas hos JRA på yran 26/7-2013!

Nu är programmet officiellt så här kommer det jag inte kunde/fick berätta om förrän det var klart med alla delarna! Författaren Gunnel Olausson som släppte sin bok ”Historien om Republiken Jämtland” återvänder till Jämtland under yranveckan och hon intervjuar mig som först ut på agendan!

Jag har fått äran att bli inbjuden för att jag är omskriven i boken. Författaren skriver om mina äventyr och en bild från målgången i Tour of Jamtland år 2011 är lagd till texten om Äventyraren från Jämtland. Författaren beskriver mig med hedrande ord som ”en importerad jämte sedan 23 år men en sann medlem av den Jämtländska befrielserörelsen som har jämtlandsflaggan med sig på äventyren runt om i världen”! Kul att mina äventyr och expeditioner uppmärksammats av författaren och att det jag gjort och gör får vara med i en historiebok om Jämtland! Det har åter höjts röster om att presidenten borde utse mig till höghöjdminister eller äventyrsminister i sin regering efter allt jag gjort för republiken, men inget jag personligen eftersträvat eller ens tänkt tanken på, jag tror vår ärade president är fullt kapabel till att hantera sin regering själv! Jag gör mina expeditioner och äventyr och är faktiskt helt nöjd med detta och kan det gagna Jämtland så blir jag glad över det, men jag tackar återigen förslagsställarna för komplimangen och förtroendet!!

Boken handlar om Republiken Jämtland och i avsnittet som handlar om den vackra jämtländska flaggan återfinner man en äventyrare från Jämtland, nämligen jag.  Jag har haft flaggan med mig på alla äventyr och expeditioner. Det som nämns är ett antal berg där flaggan varit med på toppen samt, de pilgrimsvandringar som jag gjort runt om i världen och nu senast kartlagt St.Olavsleden tvärs igenom Sverige och hela Republiken, och jag beskrivs som en sann medlem av Befrielserörelsen som bär republikens flagga med mig världen över! Jag minns när jag och Fredrik Welander hängde upp flaggan på nordensköldtoppen och sjöng Jämtlandssången på Svalbard till Pehr Wargentins minne år 2003, och jag minns hur stolt jag kände mig i Jerusalem när jag hedersdekorerades med Cross of Honour och republikens flagga hänger ut från fickan eller när jag 20111 fick bråka med kinesiska militären i Tibet om flaggan utanför tältet på Mount Everest, då flaggan symboliserade frihet. Det är inte för inte jag känner mig lite stolt över att plötsligt vara en del i Jämtlands historia, samtidigt som jag alltid försökt värna och gjort reklam för länet. Jag ser fram emot att få sitta vid JRA tältet i badhusparken och intervjuas av författaren Gunnel Olausson och samtala om Äventyr.  Vi ses på yran Fredagen den 26/7-2013 kl.12.00. Jamtland Jamtland jamt å ständut!
 
Programmet är som följer:
FREDAG, Befrielserörelsens läger, Badhusparken
12.00 Gunnel Olausson samtalar med äventyraren Anders Stävhag
12.30 Gunnel signerar sin bok.
Till och från 12.30–16.30 JRA:s trubadur Janne Sandström underhåller.
Välkommen hem-tältet, Krogstråket
15.00 Marika Griehsel (SvT:s Afrikakorrespondent
1990–2001) intervjuar Gunnel Olausson om Storsjöyran och Republiken Jämtland. Storsjöteaterns foaje, Stortorget
16.30 Gunnel Olausson säljer och signerar sin bok.
LÖRDAG, Befrielserörelsens läger, Badhusparken
Till och från 12.00–16.30 JRA:s trubadur Stefan Ström underhåller.
13.00 Presidenten delar ut Republiken Jamtlands Hedersmedalj till Patrik Zackrisson och Hävvi i Glen.
13.30 Gunnel Olausson samtalar med Ann-Britt Nilsson och Eva ”Frasse” Fransson om vad Frihetsrörelsen gjorde på 1960-talet och Befrielserörelsen på 1980–1990-talet.
14.15 Gunnel signerar sin bok. Storsjöteaterns foaje, Stortorget
16.00 Gunnel Olausson säljer och signerar sin bok.
Närhelst du är sugen – ta dig till Befrielserörelsens läger, Badhusparken,
och njut en kolbulle! Passa också på att prata med Befrielserörelsen och JRA.
Comments are closed.