Lidandets väg!!

Igår lämnade jag ett soligt Stiklestad och begav mig mot Munkeby 19km bort..det visade sig vara ca 13km bara uppför på slingriga vägar. Där vid klostret fick jag kaffe och en macka och det behövdes verkligen. I Norge finns det inte några samhällen med matbutiker eller någon grill utan leden går till 99% utanför samhällena!

Efter fikat kom beskedet som fick mig att haja till. Fram till Markabygd var det ytterliggare 24km men med en höjdskillnad på 250m!! Den terrängen bjöd verkligen på många överraskningar och det blev lidandets väg på många sätt! Dubbla vägvisare, asfaltsvägar, grusvägar, stigar, kalhyggen, lervälling, spöregn och som avslutning en rejäl hagelstorm! Vädret och terrängen som leden var dragen igenom gjorde det inte lätt och därtill klev jag ner i dolda hål när jag passerade igenom en kohage så kängorna blev vattenfyllda och jag föll så jag gjorde illa min underarm. Men en sann pilgrim kämpar på så framme i Munkabygd sent på kvällen räddades jag av en riktig ängel vid namn Magnhild, en gammal dam som gav mig mat och husrum för natten! Såå tacksam över att få torka kläderna, få lite värme men också rejält med mat!

image

image

image

En natts sömn och det kämpades på idag igen, lite lättare och en hel del utför på asfalt ända tills leden gick in på ett naturområde. Det tog 1,5 timme att komma förbi och allt handlade om en utsikt som jag inte kunde se pga allt regnande!
Nu vilar jag ut på ett hotell istället för härbärge och i duschen kunde jag konstatera 32st blåmärken, flera rivmärken på benen samt en spricka i mitt underarmsben! Som leden är utformad idag kan jag bara kalla den lidandets väg och undra vem den är skapad för pilgrimer eller friluftsfolk??
Imorgon fortsätter jag mot Trondheim och Nidarosdomen!!

image

Comments are closed.