Ett möte på helig mark!

En pilgrim brukar starta sin vandring i arla morgonstund, men jag är fortfarande kvar i Stiklestad. Här är det som att vara i Jerusalem eftersom hela St.Olavsleden och Norges kristna historia startade här i och med St.Olavs död!

Jag har haft möte med den norska projektledaren samt den ansvarige för St.Olavskyrkan. Jag hade otur att det var begravning i kyrkan idag så jag gick aldrig fram till själva altaret där stenen finns som markerar dödsplatsen, men det kändes ändå mäktigt och ödmjukt att vara här! Likadant kändes det när solen bröt igenom molnet just när jag fotade St.Olavstatyn! Än idag har St.Olav något viktigt att säga till alla pilgrimer!

image

Nu är det dax att bege sig vidare och det finns ett antal mindre roliga ställen i terrängen att passera, men vem har sagt att ett pilgrimsliv ska vara enkelt? Det gäller att vara tacksam för det lilla!

Comments are closed.