Entreprenörsträff i Medelpad om St.Olavsleden!

Idag har vi haft en lyckad entreprenörsträff med ett antal av eldsjälarna i Medelpad som verkar och finns längs St.Olavleden. En givande dag där deltagarna tog del av arbetet hittills, vad behöver pilgrimer som kommer, hur kan boendet fixas osv. En givande dag ihop med ett härligt gäng positiva entreprenörer som ser möjligheterna istället för hindren! Dagbladet Sundsvall besökte oss och så här stod det i tidningen redan innan vi var klara för dagen, snabbt jobbat! 🙂

 Utdrag ur Dagbladet 2013-06-03

”Man kan inte gå E 14”
Sommaren står för dörren, och ”nya” S:t Olavsleden är redo att vandras. Det beskedet gav projektledare Putte Eby och testvandrare Anders Stävhag vid ett möte med entreprenörer på Hussborg i dag.

Arbetet med att förena krafterna längs S:t Olavsleden är så gott som avklarat. Nu gäller det att hjälpa de cirka 150 entreprenörerna att utveckla sin besöksnäring efter behov och egen ork.

– Ta bara det här med övernattning. Det behöver inte vara så märkvärdigt. En friggebod med fyra bäddar räcker gott och väl för de flesta vandrare, säger Putte Eby, motor i projektet.

För att göra leden vandringsvänlig så har man dock valt att dra om vissa sträckor, vilket inte alltid har bemötts med kärlek.

– Men man kan inte ha en pilgrimsled som går två mil längs E 14. Den som går som pilgrim gör också en inre resa, och att då är inte E 14 ett alternativ, menar Putte Eby.

Han får också medhåll av vandraren Anders Stävhag, som hittills testgått leden från Selånger till norska gränsen.

– Jag ska snart gå de sista 17,6 milen också. Det jag kan säga om leden i dag är att man sitter på en guldgruva här, men man måste också skapa förutsättningar för att gå den, säger Anders.

En sådan förutsättning är bland annat boende, vilket Lena Widenfalk på Baggnäsgården i Stöde tagit fasta på.

– Vi bedriver ”bo på lantgård” där, och jag både hoppas och tror att den här satsningen på S:t Olavsleden kommer leva upp till förväntningarna, säger hon.

Foto och text av Micke Engström
 
0690-102 08
mikael.engstrom@dagbladet.se

Comments are closed.