Tvärs igenom Sverige för St.Olavsleden är klart!

Jag har, som jag tidigare berättat om fått ett uppdrag om att kartlägga St.Olavsleden tvärs igenom Sverige med GPS och igår blev jag klar med detta tvärs igenom Sverige från Selånger  i Sundsvall till Norska gränsen. Jag sa till min vän Per-Eric i telefonen igår kl.16, hit men nog inte längre. Sex timmar senare har jag tjurskalligt ändå fortsatt och nådde slut målet gränsmonumentet mellan Sverige och Norge efter pulsande 1,5mil i halvmeter snö! Jag har spytt, jag har gråtit och jag haltar av smärta o mjölksyra o en stukad fot, men målet nåddes!

Det är nog också första gången jag haft en GPS med mig där kartan plöstligt tog slut vid närmandet av den norska gränsen…jag kan förstå hur Columbus kände sig en gång i tiden, kartan tar slut, vad kommer sen?

Trots att jag vandrat alla de stora pilgrimslederna runt om i världen,  har faktiskt denna led varit den tuffaste och mest utmanande eftersom jag gjort det vintertid. Inte så smart skulle någon kanske tycka, men vetskapen om att det nu är fullt möjligt för alla internationella pilgrimer att redan i sommar vandra på leden känns mycket bra, den officiella återinvigningen av leden sker dock i september i år. Men jag tror att det nog var minst ett antal hundra år sedan någon vandrade samma sträcka som den helige Kung Olav av Norge och dessutom på vintern gör att jag nu som den moderna pilgrim jag är stolt kan säga att jag lyckats så här långt med uppdraget och den nordligaste samt skandinaviens viktigaste pilgrimsled St Olavsleden är nu kartlagd tvärs igenom Sverige!! Bilden nedan visar den väg jag vandrat och för er som minns blev denna väg utsedd till Årets Äventyr men då till häst. Jag har blivit ombedd att kartlägga leden i Norge också vilket jag tackat ja till så när de fixat till kartan åt mig och den är inlagd i GPS:en och jag själv vilat min fot och kropp beger jag mig framöver åter ut på pilgrimsleden och kartlägger de sista 17,6 milen som går igenom Norge till Trondheim och Nidarosdomen där St Olav ligger begravd!

Comments are closed.