Hälsosamma tjuvar!!

Jag har fick en intressant present för ett tag sedan i samband med en föreläsning, då hade jag ont i halsen och var hes men fick prova en flaska Thieves! En dusch in i munnen och på 5min var allt borta och jag föreläste utan bekymmer!

Här kommer alltså lite fakta! Under medeltiden härjades Europa svårt av pesten. Miljontals människor dog och det hände till och med att människor föll ner döda på gatorna. Eftersom pesten var så smittsam ville ingen ta i de smittade eller bära bort och begrava dem som dött, av rädsla för att själva drabbas av sjukdomen. Det fanns dock tjuvar som stal smycken från de döda kropparna och även bröt dig in i de sjukas hem för att stjäla, och som kunde göra det utan att de blev smittade!!

Fyra av de här tjuvarna greps och arresterades och blev av kungen dömda till döden om de inte berättade vad som gjorde att de intr hade blivit smittade. Det visade sig att de här tjuvarna var parfymörer och kryddhandlare som kände till örternas skyddade egenskaper. De hade använt sig av en örttinktur bestående av kryddnejlika, kanel, citron, eukalyptus och rosmarin som de smorde in sig med. Över huvudet bar de en ansiktsmask som de kunde andas igenom. Gary Young gjorde en snarlik blandning som därför fick namnet Thieves. Weber State University har testat den för sina starka antimikrobiska egenskaper och det har visat att Thieves tar död på 99,96% av de luftburna bakterierna i ett rum. Vidare visade testerna att oljan från kanelträdens bark är lika effektiv som antibiotika och penicillin i att bekämpa bakterierna Escherichia coli och Staphylococcus aureus.

Mycket har jag stött på i mina dagar men det här var mycket intressant!! Efter att ha testat den så är det en självklarhet att en flaska kommer att följa med på mina kommande expeditioner, en bra att ha mojäng!! 😉

 Produkten går att beställa vi länken hos Rörelseverkstan i Hede eller på 070-3650888

Comments are closed.