Mjölksyra och välgörenhet!

Imorse var kroppen riktigt seg och det kändes som mjölksyra i hela kroppen och som bara växte och växte…jag gjorde allt för att kunna köra det träningspass jag hade tänkt mig men det slutade med att jag till sist spydde två gånger. Huvaligen kan man tänka, att plåga sig så men faktum var att när jag väl gjort det så var det bara att köra klart passet och det gick utan problem!  Så idag blev jag påmind om en text om mjölksyra som jag skrev den 17/11-2010 efter ett stenhårt träningspass.

Mjölksyran min som bor i musklerna
Helgat varde din smärta
Tillkommen i min träning
Ske din vilja såsom i hjärnan så ock i kroppen
Mitt dagliga välmående ge mig idag
Och förlåt mig då jag inte orkar
Såsom vi förlåta dem som inte vårdar sig själva
Och inled mig icke i frestelse
Utan fräls mig ifrån slöhet,doping och onyttigheter
Ty kroppen är din och välmåendet mitt
så länge jag lever och vårdar mig själv!
Amen
(Anders Stävhag 17/11-2010)

Dagens mentala peptalk till kroppen blev alltså: Gnäller du på träningen så tänk vad som krävs när det gäller!! Gilla mjölksyran och kör så det ryker!! Efter träningen och en del jobbande var det dax att göra lite välgörenhetsinsatser åt Röda Korsets Frösökrets. Det är alltid lika kul att kunna göra dessa insatser och vi kom på att i år har jag faktiskt varit involverad i deras arbete i 14år, tänk vad tiden kan gå fort när man har kul! 🙂 I skrivande stund håller jag på att titta på strategier för ett företag med diverse organisationsfrågor som de vill reda ut…ska bli intressant och spännande att se vad det kan bli av det hela, men jag är ju alltid öppen för nya intressanta utmaningar!!
Comments are closed.