Ingen bestigning av Mount Everest 2013!

Jag måste tyvärr meddela att det blir ingen bestigning av Mount Everest för mig under 2013!
Året 2012 blev ett mellanår och nästan expeditionslöst år för mig. Jag var framgångsrik på arbetssidan både i mitt ordinarie jobb, i mitt företag Bonum Kompetens på ledarskaps och organisationssidan samt med inspirations-/expeditionsföredrag. Konsekvenserna blev dock en slags inre rastlöshet att hela tiden längta bort till en vandring eller ett berg som blev värre av att jag kantades av återkommande sjukdom vilket jag skrev om i min årskrönika på bloggen. Det var tur att jag blev frisk, kunde komma igång med träningen igen och avsluta året med att inventera pilgrimsleden St Olav med GPS åt SÖT-projektet, ett äventyr i sig när kyla o snö slog till men ack så roligt!

Jag blev tidigare under hösten handplockad till ett internationellt team som skulle klättra på Mount Everest nu under våren 2013, en som också skulle lyfta fram det miljöperspektiv som jag påbörjat ihop med Green Cross International i min satsning på ”The Three Summits” (Nord & Sydpolen och Everest). Jag reserverade min plats i det handplockade teamet, betalade in avgifterna enligt gängse regler, trots att jag inte hade fått ihop all sponsring än, jag körde all in som man säger!  I samma veva började omställningsarbetet på mitt ordinarie jobb och någon månad senare var det ett faktum att jag skulle sluta på universitetet. Konsekvenserna av det gör att jag inte kan vara borta på en expedition i två månader under våren 2013 och således  inte kan klättra på Mount Everest nu i april/maj som planerat utan måste skjuta på det till år 2014. Konsekvenserna? Jag har personligen förlorat 200.000kr, pengar som jag inte får tillbaka (går att jämföra med att köpa en semesterresa), inga sponsorer drabbas ekonomiskt av detta utan det är mina privata pengar, men att jag istället behöver få ihop ca 300.000kr till våren 2014 för att kunna sätta jämtlands flagga på världens tak! Min stenhårda träning kommer att fortsätta ett år till och vid årskiftet 2013/2014 är den nya preliminära starten av Expedition Thre Summits!

Trist kanske flera av er tänker men även om det inte blir bestigning Mount Everest nu under våren så arrangerar jag ihop med 1Way2Travel och Rowaling Excursion i Nepal en vandringstur till Mount Everest Basecamp under april-maj (se under fliken resor här på hemsidan), det finns några platser kvar och det är först till kvarn som gäller för de som bokar!!

Comments are closed.