En riddare med rätt att fäkta!

Idag har jag gjort något mycket annorlunda men dock ett äventyr som jag pratat om i många år men aldrig provat på. Jag har varit med på fäktträning!! En god vän och fäktmästare Bengt Boogh bevistade Östersund och håller i ett extra träningsläger bjöd in mig att prova på. Jag erkänner att jag har bara sett denna sport utövas på TV trots att en riddare som jag borde kunna, men ack vilken träning och GUD vad kul!! Det blev mycket att stå i lätt böjda ben, och fötterna i 90 grader för att därefter utföra Marché vilket betyder ett steg framåt, Rompé som betyder ett steg bakåt och Vente som betyder utfall! Därutöver var det bärande av skyddsjacka som också kabeln som registrerar träffarna går igenom till fäste sidan om handen samt skyddshjälm. Ett fantastisk kul men också jobbigt träningspass och jag säger som så till alla som någon gång funderat på att prova denna ädla sport, GÖR DET!! Tusen tack Östersunds och Frösö Fäktklubb (ÖFFK) för att året fick börja med ett spännande äventyr! Vi ses nog imorgon eftermiddag för det här var kul!!

Comments are closed.