Årskrönika 2012!

Ett år slutar och övergår till ett nytt och jag sitter här och blickar tillbaka över vad året 2012 betydde och innehöll för mig och mina äventyr och det har varit ett händelserikt år med både positiva och negativa saker. Året inleddes med mycket jobbande på universitetet och intensiva träningsperioder och inspirationsföredrag på företag, skolor och organisationer, de mest uppskattade föredragen blev drömmen om Everest och Att våga mitt eget Äventyr. Våren betydde alltså framgångar i föredragshållandet och positiva mediala framgångar! Det höga tempot och våren gav mig också oförklarliga förkylningar och febertoppar, matt i kroppen, ont i leder osv vilket sen ledde till en lunginflammation som tog hårt på mig långt in på sommaren. Jag kämpade på och försökte hålla skenet uppe, träna så gott det gick men hjärnan sa en sak och kroppen vägrade svara och det var inte förrän jag fick en lunginflammation till och blev frisk från den som det var uppenbart att alla symptomen under början av året hade visat sig vara den fruktade twar som jag sen blev frisk ifrån under sensommaren. Detta var inget jag berätta om utåt eller offentligt utan jag kämpade på i det tysta, vilket i backspegeln kanske var dumt, jag är inte mer än människa jag heller men jag insåg att jag och Gunde Svan hade varit lika tjurskalliga och tigit om det hela. Att träna hårt och känna sig frisk och på gång har varit mitt liv under många år så det var en härlig känsla och ett leende som kom tillbaka tillsammans med mjölksyran i kroppen! Jag är åter på gång mot mina ultimata äventyr, de tre polerna!!

Jag har under året avslutat ett samarbete med en tidigare sponsor och samarbetspartner. Jag är glad att detta samarbete fullständigt är över för denne samarbetspartner med sina lögner och påhitt kostade mig mycket energi, höll på att kosta mig dåligt lokalt, nationellt och internationellt renomé pga flertalet lögner som dock konfronterats av mig och andra. Att vara sitt eget varumärke och ha sponsorer och samarbetspartners kräver också att man delar visioner och värderingar för att det ska vara positivt att bli förknippad med varandra och för mig handlar det också om miljömedvetenhet, lojalitet och kämparanda! Dessa visioner och värderingar har också lett till fortsatta och nya fantastiska samarbeten med Hilleberg, Woolpower, Vildmarks, Meindl, 1Way2Travel, Koning & Smith, Green Cross Sweden, Vildmarksdata, Grizzly, UNICEF och The Business Magazine och Treasury Peer! För The Business Magazine har jag under hela året haft förmånen att få vara krönikör där jag skrivit om olika temaområden där äventyr förenas med affärsvärlden. Hösten förgylldes med att jag föreläste om att våga sitt eget äventyr för Treasury Peer och deras businessnätverk på The Square i Frankfurt. Detta nätverk ska jag också guida på Kilimanjaro under år 2013.

På klättersidan avslutades året med att Steve House gästade Östersund och jag tillsammans med några utvalda från Östersunds klätterklubb hade ett träningseminarie ihop. En härlig upplevelse ihop med en levande legend! Under senhösten har jag varit i Trondheim och föreläst om mina pilgrimsvandringar och detta ledde till att jag i SÖT-projektet (Sundsvall-Östersund-Trondheim) cyklat/vandrat StOlavleden och kartlagt den med en GPS. Denna kartläggning kommer att ligga till grund för kommande telefonapp med kartorna. Hittills har jag tagit mig från Sundsvall till Frösön och kartlagt 15 etapper. Under dessa vandringar har jag testat matpaketen från 24Meal och Blå Band som vi testade hos Ola Skinnarmo och jag kommer att ha dessa med mig på framtida expeditioner! Jag har fått nya roliga och spännande coachinguppdrag, det gäller både ultralöparen Claes Heiming som ska springa storsjön runt och tjejgänget från Östersund ”För att vi kan”, som ska springa Lidingöloppet 2013. Föreläsningarna om äventyren avslutade på inspirationsdag Östersund arrangerat av Ekvillibrium Talarförmedling och speciellt var det att få föreläsa med duktiga Anja Persson, Anna Westin, Sara Lund och Stefan Einhorn.Vidare har jag fått några fler andra förfrågningar, men dessa är inte officiella än, men blir garanterat under början av nästa år!

Såå ett år som började i lite elände slutade med en härlig höst och nya positiva händelser som julkortet som jag lade ut visade men som ligger till grund för  vad år 2013 kommer att leda till! Redan nu är det också klart att jag slutar på universitetet senast v.6, därefter väntar nya äventyr på många olika plan, vad som sker exakt i detalj kan jag inte skriva om just nu, eftersom jag har många olika vägar öppna, men spännande blir det, det är jag helt övertygad om! Så med denna tillbakablick önskar jag alla mina samarbetspartners, sponsorer, läsare, vänner och bekanta ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2013!!

Comments are closed.