En riktig björnskit!

Imorse var det jakt i Labbgård. Inte älgjakt idag eftersom vapensmeden ännu inte lyckats leverera min bössa, och jag börjar fundera på hur svårt kan det vara egentligen att sätta fast fasta riktmedel? Jag får ta tag i det där på allvar på måndag, eftersom jag blivit inbjuden som äventyrare att deltaga som gäst hos några jaktlag och då vore det kul att ha med min nya bössa, en rostfri Howa 1500 30-06 sponsrad av Classic Vapen!
Men åter till morgonens råbocksjakt. I arla morgonstund åkte jag till Labbgård och det såg ut att bli en kall men mycket fin morgon på vägen dit och så blev det också i skogen. Rimfrost låg över marken här och var och när solens första strålar dök upp vid horisonten var de verkligen värmande, allt medan skogen vaknade till ljud av fåglarnas serenader, dock lyste jaktdjuren med sin frånvaro trots fullt av förska älg och rådjursspår. Vi tog en runda genom skogen för att komma runt bakvägen till ett annat ställe och vi hörde hur något lät en bit in i skogen, men vi såg ingenting och efter en stund tystnade det. Lite senare när vi var på väg genom lite blötmark och skitskog med mycket sly som man säger, klev vi rakt över en nygjord stor björnskit! Alla som varit på jakt och sett skitar av olika slag och man t.om kan se hur skiten smått ryker i den svala luften inser då vilken puls det blev av att inse att det var en stor björnskit vi klev över! Tankarna var snabbt på plats i huvudet…en björn..och den är absolut i närheten…händerna höll nog ett extra tryck på bössan medan vi sakta tog oss igenom skogen och upp mot lägdan igen. Det var inte förrän efteråt som jag kom på att jag skulle fotat den, men det var nog inte läge just då att ens tänka så!
Precis innan vi kom ut på lägdan låg det ett stort horn på backen men vi kunde konstatera att det måste legat där sedan förra året.
Såå morgonens jakt kan sammanfattas i en otroligt vacker morgon med rimfrost, solsken, spår av rådjur, älg och färsk björnskit men inget kött i frysen, inte idag i alla fall!
Comments are closed.