En förvirrande resa!

Jag är på väg till Skåne pga familjeangelägenheter men också sponsor och affärsmöte. När man ska resa någonstans i världen väljer man oftast den flygplats som ligger närmast den ort man ska till. Men precis som hemma i Östersund där man lagt till orten Åre på flygplatsens namn men som ligger 10mil bort, har man bytt namn på flygplatsen jag ska till.

Jag köpte en biljett till Ängelholm/Helsingborg som flygplatsen numera heter enligt resebyrån, fast det är om jag minns rätt ca 5-6mil mellan dessa två orter. På boardingkortet står det att jag ska flyga till Helsingborg, men på Arlanda vid gaten står det att flyget går till Ängelholm!

Jag har ingen aning om var jag kommer att landa men tror att det är på Ängelholms gamla flygplats men jag får se. En sak är uppenbar och det är att de personer som planerat och bestämt namnbytena på flygplatserna runt om i landet inte kan ha tänkt på den förvirring deras system skapar hos resenärer, både nationella och internationella, men det är väl så när pengar och politik får styra. För mig och de affärsfolk jag satt med på de olika planen och som samtalade om de olika namnen är det inte logiskt att ha flera ortnamn på en flygplats även om det kan finnas många skäl till att dessa orter samverkar för sin utveckling!!

Comments are closed.