Årets första Råbocksjakt!

 

I arla morgonstund åkte jag till Labbgård för att jaga råbock ihop med Anders Persson, han som hade de omskrivna björnarna på tomten i våras. Det var en fantastisk morgon, daggslöjor, småsvalt men ändå varmt i luften och i skogen var det tyst innan fåglarna började kvittra sin morgonserenad för att hälsa solen och dagen välkommen.
Vi såg spår av både älg och rådjur men ingen bock såg och inget blev skjutet, men några timmar i skogen och i kanterna på lägderna gjorde gott för själen! Jag trivs med jakt, för det är inte bara jakt utan det är också tid för avkoppling och reflektion. Jag hade min kombibössa idag, en Tikka men till björn och älgjakten som kommer väntar jag tyvärr fortfarande på min nya bössa, en Howa 1500 kaliber 30-06.
En bössa som jag också ska ha med mig till polartrakterna när det blir dax framöver! Jag känner mig lite som barnen på julafton när jag väntar på den bössan! Men som sagt, den här morgonen var en fantastiskt vacker morgon, en fin jaktdag med andra ord!
Comments are closed.