Årets Jämtländska Näräventyrare utsedda!!

Den 12 mars (Republiken Jamtlands såkallade nationaldag) i år instiftade jag med tillstånd av upphovmakaren Mikael Näräventyrare Andersson priset som Jämtlands Näräventyrare.
Syftet med att instifta ett pris som årets Jämtländska Näräventyrare är att lyfta upp och synliggöra möjligheterna till ett aktivt och spännande friluftsliv i närområdet men utfört i Jämtland! Ett När- äventyrstänk i vardagen ökar känslan av att ta vara på tiden och leva i nuet!
De nominerade har gjort något kul, spännande eller krävande i naturen nära sig själv? De kanske startade en lång cykelresa hemifrån, vandrade på någon av Jämtlands läns alla vackra leder, paddlade i fin natur, övernattade i en bivack, besteg något spännande berg eller kulle, eller något annat knasigt, kul och inspirerande! De utförde ett näräventyr i Jämtlands län helt enkelt!
Kategorierna var:
• Årets Jämtländska Näräventyrare 2011
• Årets Jämtländska Lokala Näräventyrare 2011
• Årets Jämtländska Unga Näräventyrare 2011
Det var ett antal nominerade och Årets jury består av mig själv Anders Stävhag, Äventyrare & Jan Lundhag, Ordförande Svenska Fjällklubben Jämtland har utsett följande vinnare:
* Årets Jämtländska Näräventyrare 2011 tilldelas Levina Ringdahl
Motivering: Trots sin unga ålder har Levina visat en sann genuin äventyrsanda genom att vandra i de Jämtländska fjällen och samtidigt visat stort intresse för dess historia! I Levina ser vi en förebild då hon sätter dåtiden i relation med sin samtid och påvisar detta genom sina äventyr!
* Årets Jämtländska lokala Näräventyrare 2011 tilldelas Maria-Gillet
Motivering: För sina enastående insatser i att iordningställa och vandra på de pilgrimslederna i länet har de visat att friluftsliv och historia kan vävas ihop i en sann äventyrsanda!
* Årets Jämtländska unga Näräventyrare 2011 tilldelas NSF Scoutkår Östersund
Motivering: För sin årliga återkommande lokala aktivitet har de visat att ett kojbyggarläger kan vara ett spännande och lärorikt äventyr i gemenskapens anda för barn i åldersgruppen 8-12 år!
Prisutdelningen skulle skett på Fäviken Game Fair 2012 som tidigare aviserat men av olika anledningar blir det inte så utan pristagarna kommer att få ta emot sina diplom vid annat tillfälle.
Vi i juryn gratulerar de Jämtländska Näräventyrarna 2011!
Comments are closed.