Att se med nya ögon!!

När vi besökte Expo Norr mässan träffade jag representanter för Memira, ledande inom ögonlaser.  Jag har inget stort synfel och vi bokade då in en träff den 24 juli med både undersökning och samtal om eventuella samarbeten, vilket kändes extra kul då deras affischnamn omfattar friidrottaren Carolina Klüft, artisten Christer Lindarw, fotbollsspelaren Freddy dos Santos mfl.
Idag på förmiddagen har jag varit där och jag har gjort en första undersökning om det överhuvudtaget var möjligt för mig att kunna göra en ögonbehandling. Det var med stor nyfíkenhet jag kom dit och det var som att göra en synundersökning hos optikern men fast med lite mer apparater och mätningar, inget farligt alls alltså! Det man gör är att ma man mäter synfelet, avbildningsfel i ögats optiska system, hornhinnans kurvatur, struktur och tjocklek. Jag satt mest och tänkte på att sådant här kunde man se på fictionfilm för en sådär 15 år sedan och idag är det verklighet, tekniken går verkligen framåt!
Min stora vånda i det här var om jag kunde göra det överhuvudtaget eftersom jag är iväg på de äventyr jag är vilka omfattar även höga höjder, jag vill ju inte göra en behandling och sedan är det kört för mig att bestiga Mount Everest eller andra höga berg. Men jag kunde vara lugn, det var inga bekymmer med det! Det finns olika behandlingsmetoder och beroende på vad mätresultaten visar föreslås en viss metod. Den här första förundersökningen visade att jag med mitt synfel kunde genomföra bägge metoderna! Jag har också samtalat med dem om samarbete så vi får se vart det här landar men spännande var det och spännande kan det bli, så håll ögonen på vad som sker!
Comments are closed.