Senaste nytt från Mount Everest!

Senaste nytt från Mount Everest är att med Rolwaling Excursions har följande personer nått toppen den 19 maj 2012.
1. Chhiring Dorje Sherpa (NEP)
2. Lars F. Sandelius (Sweden)
3. Petter A.H. Rudander (Sweden)
4. Nurhuda (Indonesia)
5. Iwan Irawan (Indonesia)
6. Tashi Sherpa (NEP)
7. Tamting Sherpa (NEP)
                                                          8. Lhakpa Gelu Sherpa (NEP)
Jag gratulerar Chhiring till sin tolfte toppbestigning och svenskarna Lars och Petter till en fantasiskt insats så nått toppen och kommit ner helskinnade.
Johanna Evelings luftrörsproblem blev tydligen inte bättre utan hon har tvingats ge upp sina planer att nå toppen, i alla fall i år. Jag hoppas hon kommer igen, för berget finns ju kvar!
Bengt-Göran Håkansson som klättrade för andra gången och satsade på att Skånes första manliga att nå toppen har också tvingats ge upp och har också svåra luftrörsproblem enligt Peak Freaks senaste nytt. Jag säger som till Johanna, berget finns kvar för dig med!
Kvar bland svenskarna på berget finns Team Promoteq och de skriver på sin hemsida att de är framme i advanced base camp igen efter 8 timmars vandring. Nu väntar 2 vilodagar. Alla mår bra och det känns riktigt bra att vara på väg mot de högre höjderna! Jag håller tummarna för att dessa 4 grabbar gör det unika och når toppen tillsammans!
Själv längtar jag också till de höga höjderna igen men fram tills dess fortsätter vanliga ar betet, föredragshållande, träning på olika sätt samt sponsorarbetet!
Comments are closed.