Nya boken om Jämtland!!

Idag när jag vaknade hade jag fått ett roligt mail. Mailet var från författaren Gunnel Olausson, en kvinna som ringde och intervjuade mig i höstas angående mina expeditioner och äventyr runt om i världen. Jag hade glömt bort det där och blev nu påmind om det hela. Nu var hennes manus klart och boken layoutad och hon ville bara göra en sista detaljgenomgång. Boken handlar om Republiken Jämtland och i avsnittet som handlar om den vackra jämtländska flaggan återfinner man en äventyrare från Jämtland, nämligen jag. Det är fortfarande lite konstigt att läsa om sig själv och i synnerhet i en bok men samtidigt kul! Vad är det då hon uppmärksammat, frånsett att jag tycker det är kul att hon läser min blogg och följer mina äventyr. Jo, efter att få tagit del av en textbit ur manuskriptet visar det sig att det som är intressant är att jag haft flaggan med mig på alla äventyr och expeditioner. Det som nämns är ett antal berg där flaggan varit med på toppen samt, de pilgrimsvandringar som jag gjort runt om i världen, och jag beskrivs som en sann medlem av Befrielserörelsen som bär republikens flagga med mig världen över! Jag minns när jag och Fredrik Welander hängde upp flaggan på nordensköldtoppen och sjöng Jämtlandssången på Svalbard till Pehr Wargentins minne år 2003, och jag minns när jag förra året fick bråka med kinesiska militären i Tibet om flaggan utanför tältet på Mount Everest. Det är inte för inte jag känner mig lite stolt över att plötsligt vara en del i Jämtlands historia, samtidigt som jag alltid värnat och gjort reklam för länet. Jag ser fram emot boksläppet vilket jag kommer att berätta om framöver när det sker och hoppas också få ett eget signerat exemplar av författaren!
Comments are closed.