Jag fick ingen ersättning!!

De flesta vet att jag är ute och föreläser om mina expeditioner och äventyr runt om i landet samt håller inspirationsföredrag på både företag, organisationer, föreningar och skolor, allt för att få ihop pengar till de kommande äventyren. Att som privatperson eller företagare missa datum och kanske få en påminnelse är väl en sak men nu har jag har tyvärr för första gången under alla år fått vara med om en mycket tråkig sak: Att inte få ersättning för utfört arbete! Jag höll ett inspirationsföredrag under 1,5 timme vilket jag var inbjuden till som extern konsult av en person på ett företag i Jämtland som sedan vägrar ersätta mig för detta arbete på något sätt! Jag har aldrig tidigare varit med om att inte få ersättning oavsett om det är stort eller litet, om jag inte själv beslutat att det här bjuder jag på, men i det här fallet var det inte så utan jag var inbjuden som extern konsult och dessa intäkter är precis som alla andra sponsorpengar förutsättning för nästa äventyr, ett såkallat nollsummespel där alla bäckar små är viktiga. Jag tänkte först bara skita i det hela och acceptera att den här företagaren beter sig på det här sättet, men jag har på företagsjuristernas anmodan blivit ombedd att driva ärendet vidare, även via Kronofogden och företagaren fortsätter ändå att vägra betala mig för det utförda arbetet, så nu blir det tingsrätten som kommer att avgöra ärendet så att jag äntligen får betalt och det känns så trist!! Jag hoppas slippa sådant här i framtiden för det är aldrig roligt och tar sådan tid och det finns absolut inget win-win koncept i det hela! Jag undrar hur många andra småföretagare som faktiskt blir utsatta för sådant här men inte orkar driva processen?
Comments are closed.