Fotboll, träning och Whiskytryffel!

Idag har jag besökt Krokomshallen och en fotbollscup  där länets framtida spelare i de högre divisionerna gjorde upp sins emellan! Som gammal spelare själv och sedermera äkta fotbollsförälder till två söner har jag sett många exempel på både bra och dåliga tränare och ledare och så var fallet även idag! Utan att namnge något lag kan jag säga att vissa lag kommer att tappa sian spelare inom några år medan andra kommer att blomstra om de förvaltar sina talanger med klokhet! Jag har sett detta fenomen i andra idrotter och verksamheter också men det som var ännu mera tydligare idag när det gällde barnen och ungdomarnas inställningar var vilket ledarskap som utövades! De som utövade bra ledarskap var de som hade ungdomar som också kämpade till sista sekunden av matchen trots att den var avgjord för länge sedan och de kämpade i underläge! De här ungarna gav inte upp, utan föll med hedern i topp, och att man inte skulle ta något för givet för matchen var inte över och det var det som de förmedlade till sina motståndare! En heder åt dessa ledare som visade vägen och många idrottsutövare i vuxen ålder borde gå och se på de yngre för att minnas det roliga och hur man skapar harmoni i ett lag med tydligt ledarskap!
Efter denna underbara förmiddag kom jag hem och kroppen nästan skrek efter att röra på sig trots gårdagens hårda pass. Jag bestämde att det fick bli ett pass runt Frösöberget och idag blev det medsols vilket jag inte brukar göra men mina ben var lite mör idag av någon konstig anledning :-). Döm om min förvåning när vi faktiskt mötte ca 20st personer som gick åt mitt ordinarie håll, jag tänkte i mitt stilla sinne, och vart har ni varit under de senaste två åren, jag brukar ju vara ensam åt det där hållet eftersom det är tyngre motsols. Men bra att andra kämpar på i sina åtaganden och kul att de varierar sin träning de med. Själv kämpade jag på med ömmande ben och benhinnorna värkte lite men efter någon kilometer släppte den värsta smärtan och de sista kilometrarna hem var en fröjd. Så även idag blev det ett litet pass på 7,5 km runt berget!
NU väntar det mindre roliga som jag skjutit framför mig, jag måste läsa några studentarbeten eftersom jag ska ha examinationsseminarier. Men det går ju alltid att hitta på bra motivationsfaktorer och jag fick en bra sådan av Carola, Whiskytryffel från Åres Chokladfabrik! Deras choklad är med mig på många äventyr så jag måste snart ha en träff med dem om mitt beroende men jag tror att motivationen höjdes en liten bit skratt
Comments are closed.