Flashback i kärringbacken!

Idag var det backträning i kärringbacken med mina bildäck! Det var endast några få i backen när jag kom dit denna lördagsmorgon men det passade mig perfekt. Jag tog fram däcken och satte mig för att ta på mig stegjärnen när den där underbara känslan kom över mig, det är på allvar! När man befinner sig på ett högre berg och det är dax att sätta på sig stegjärnen, då vet man att nu är det allvar och att inga misstag får göras men samtidigt är det en behagfull känsla. Även om det inte var allvar i ”lilla” kärringbacken är det ändå något speciellt när man sätter på sig stegjärnen, tar fram isyxan eller stavarna och ger sig iväg. Kärringbacken är inte så hög men den är ca 120-140m lång och mitt på finns det en knix som man ska ta sig över, en del startar där för att inte få så hög fart ner och det var här jag nu körde min backträning. Upp och ner släpandes på däcken och eftersom det inte var någon is blev det att gå neråt med däcken efter sig istället för att låta dem glida ner, alltså ingen hjälp av naturen utan tvärtom, extra tungt motstånd.

Jag hade gjort 26 vänder när mjölksyran kom precis vid knixen och det kändes som om benen blev alldeles stumma och inte ville gå mer. Jag stapplade framåt som i slowmotion och plötsligt fick jag en flashback! Känslan av att vara tillbaka på Mount Everest, känslan av att kämpa mig framåt med min lunginflammation steg för steg för att nå ner till Basecamp där benen var som bly. Jag var tillbaka i känslan där min mentala styrka ställdes mot den fysiska och idag kom den fram i form av mjölksyra här i kärringbacken.Jag höll på att andas djupt och syresätta musklerna och släppa känslan när jag tittade upp och såg en röd jacka framför mig. Det var Carola som kom för att bevittna mitt träningspass och samtidigt passa på att ta några foton och filmsnuttar åt mig. Vi pratade lite, jag drack lite vatten och sen körde jag 10 vändor till innan jag kände mig nöjd över dagens pass. Totalt blev det alltså 36 vänder vilket motsvarade 4320 höjdmeter! Efter ett mycket bra pass är det nu dax för oss att bege sig in till Östersund och Maltfestivalen!
Comments are closed.