Issmältningen hotar även Himalaya!!

Klimat rapport efter klimatrapport påvisar precis som nedanstående video att iserna smälter fortare än man trott både på Nord- och Sydpolen och man talar om konsekvenserna av detta både lokalt och globalt!

Vad man inte uppmärksammar i denna mediabevakning och få människor verkar veta är att i Himalaya möts fem olika glaciärer och smälter de i samma takt som de båda polerna gör hotas ca 1,3 miljarder människor i närområdet av vattenbrist! Bilden visar ett foto på East Rongbuk glaciären (en av de fem) som jag fotade under min vandring på väg upp till Advance Base Camp (6400m) på Mount Everest under min expedition 2011. I mina kommande expeditioner både till Mount Everest, 7 Summits och de bägge polerna kommer jag att is och vattenproblematiken på olika sätt och jag är stolt över att få samarbeta med Green Cross Sweden och Green Cross International som leds av ex presidenten Gorbatjov i detta uppmärksammande! Bryr du dig om miljön, vill synas och samarbeta med mig som ambassadör för ditt företag eller organisation under mina kommande expeditioner så tveka inte att höra av dig! Även om vi inte räddar världen så kan vi tillsammans göra något gott för vår underbara vackra värld!
Comments are closed.