Sociala mediers makt…

Jag kan ibland inte låta bli att förundras över oss människor och vårt beteende! Ta det här med de nya telefonerna och alla funktioner man kan göra med dem via olika sociala medier! Att ha en modern telefon leder till att vi kan kommunicera direkt med vår omvärld och lägga ut senaste nytt, allt från en dålig maträtt på en restaurang, till var vi är och med vem eftersom vi gärna taggar varandra som man gör tex på fb, ibland blir det nästan lite Orson Wells över det hela där storebror ser allt och vet allt du gör! Att det finns många fördelar är självklart men vissa negativa aspekter glömmer folk ofta bort! Många sitter och kollar av sina telefoner fast de sitter och dricker kaffe med bästa vännen eller är på en fin middag! Skräckexemplet var väl filmen på Youtube på paret som gifter sig och där bruden får ett sms och plockar upp telefonen ur sin bh mitt under vigselakten och svarar!! Snacka om slav under telefonen! Eller som den här skämtbilden som figurerade på nätet senast igår om sociala mediers makt där vi t.om berättar om sex!

Vi blir både globala i vårt liv med de nya telefonerna och meddelar allt men också i mina ögon lite mer asociala med vår omgivning tack vare våra telefoner! Det är som ett dubbel mindfulness, att vara närvarande i nuet både i den mediala världen men också med dem du för tillfället är med rent fysiskt! En del kan hantera detta en del kan inte och de betraktas då som konstiga, tex med kommentaren: Vaa är du inte på facebook, där är ju alla!! En del människor delar med sig på internet av saker som de inte ens skulle berätta för sina arbetskamrater eller nöra och kära men för 500personer som sitter någon annanstans på fb är det ok?? En märklig distansering verkar ske som om den virtuella världen inte finns i verkligheten?? Det är skönt med människor som vågar säga nej till saker o ting och gå sina egna vägar men ändå kan vara delaktiga i samhällslivet som sociala varelser!

Själv är jag en användare av både smartphones, fb och bloggvärlden etc men det är utifrån mina äventyr och den del som jag vill dela med mig av i mitt privatliv på olika sociala medier, med åren har den sistnämnda delen fått mer och mer skydd av mig själv precis som många massmediala personer eller kändisar måste göra, allt för att vi ska skapa en frizon för våra nära och kära som inte valt offentlighetens ljus på samma sätt! Så jag säger delta gärna i de sociala medierna men fundera på vilket sätt du gör det och vad du delar med dig! Nu ska jag studera de nya telefonerna samt surfplattor och datorer för att se vilken jag har mest nytta av på mina äventyr men också utifrån ovanstående och när jag umgås med mina nära och kära eller vänner kommer telefonen att ligga kvar i fickan och jag lägger fokus på dem och deras liv för de är viktigare än alla telefoner eller sociala medier!

Comments are closed.