Nu är jag förbannad!!

Jag är fly förbannad!!! Jag skriver till dig bilist i den vita skodan som inte stannade vid övergångsstället nedanför konsum på Frösön imorse fast jag vet att du kanske inte läser min blogg! Jag är på väg hem och har passerat halva övergångsstället när du och en annan bil kommer körande längs Frösövägen mot stan. Jag har ryggsäck på mig och faktiskt fina reflexer som lyser bra på min jacka så jag känner mig ganska trygg där jag går när jag ser er komma emot mig! Det tar inte många bråkdelar av en sekund att inse att du inte bromsar in, att du inte tänker en stanna för mig där jag är mitt på övergångsstället! Instinktivt kastar jag mig iväg mot trottarkanten på andra sidan och hoppas att jag ska komma undan! Det är när jag ligger i luften som min hjärna hinner registrera att ditt fina kylarmärke skoda auto passerar under mig, så nära var du mig så vad sjutton tänkte du på???!! Du träffade mig inte för jag lyckades göra ett rena rama känguruhopp och var smidig som en panter, men det gjorde faktiskt ont i kroppen när jag landade i backen! Du stannade inte då heller, och jag tror inte bilisten bakom dig heller hann uppfatta vad som höll på att hända! Jag hoppas verkligen att ingen annan kommer att hamna framför dig i trafiken och hade jag sett ditt bilnummer hade du fått en rejäl utskällning om trafikvett! Jag önskar dig ändå en bra dag och hoppas att du inte kör ihjäl något barn, mamma, pappa eller någon annan men innerst inne hoppas jag att du nu efteråt har registrerat att något höll på att hända och att det ger dig en rejäl eftertanke! Själv sitter jag nu hemma en stund innan jag fortsätter till jobbet, lite öm i några muskler men oskadd i övrigt så jag får väl citera den käre James Bond, jag är skakad men inte rörd, i alla fall inte av dig du trafikfarliga bilist!
Comments are closed.