UNICEF hjälper skolflickor i Nepal!

UNICEF kämpar över hela världen för alla barns rätt till utbildning och extra mycket kämpar UNICEF för flickorna! Varje dag ger UNICEF tusentals flickor en starkare ställning och en möjlighet att gå i skolan!

Att se till att flickor får gå i skolan är en av de allra bästa investeringar ett land kan göra för sin framtid. Utbildade flickor får inte bara ett bättre liv själva. De sprider också kunskapen vidare till sina egna barn och ser till att de också får gå i skolan. Det sätter igång en positiv spiral för nästa generation och nästa. Därför är det så fantastiskt att se hur UNICEF i Nepal skapar förändring genom att arbeta långsiktigt och målmedvetet. Här har UNICEF under många år drivit ett projekt som ger flickor och andra utsatta barn möjlighet att gå i skolan och det ger resultat!

Insatserna i Nepal handlar inte bara om att ordna skolor och lärare och få in flickorna i skolan. UNICEF arbetar också för att de ska stanna kvar och avsluta den formella statliga grundskolan. Detta arbetar UNICEF med genom att införa modernare och barnvänligare undervisningsmetoder och skapa en mer hälsosam och trygg skolmiljö. En viktig del i det här arbetet är att engagera och integrera fler vuxna i samhället!

Som vuxen är jag med och stöttar UNICEF i deras arbete för barns rättigheter med både bloggande och en egen insamling! Hjälp mig i mitt arbete för UNICEF genom att skänka 50kr genom att skicka ett SMS till 72900 med texten KÄMPA STÄVHAG eller klicka på bilden som är entrén till kontoret i Kathmandu och gå ni på min sida där andra möjligheter finns att hjälpa mig i arbetet för UNICEF!

Comments are closed.