Jag ska dubbas till riddare!

De flesta vet att jag har vandrat på ett antal av pilgrimslederna runt om i världen och några av dem i det som kallas det heliga landet! Under de farliga vandringarna förr i tiden skyddades pilgrimerna ofta av riddare, den mest kända i folks minne här hemma just nu kanske är historien om Tempelriddaren Arn. Om exakt en vecka kommer jag att bli en del av den andra sidan. Nästa helg befinner jag mig på Rhodos och söndagen den 2 Oktober kommer jag att på kvällen befinna mig på Rhodos gamla slott och då ta steget från Pilgrim till att genom en investiture dubbas till riddare av The Knights Hospitallers of the Sovereign Order of St John of Jerusalem, Knights of Malta! Dock kommer jag att fortsätta vandra världen över som pilgrim och alltid se mig som en sådan! Den svenska grenen av riddarorden är mer känd som Johanniterorden där Kung Carl XVI Gustaf är Ordens högsta beskyddare och har sitt säte i Riddarhuset i Stockholm.
Comments are closed.