Samarbete med Green Cross Sweden!!

Green Cross Sweden announces collaboration with Swedish adventurer Anders Stävhag in ”The Three Summits” expedition to the North Pole in 2012, Mount Everest in 2013 and the South Pole 2014. Besides being the Earth’s three highest points what unites these three peaks is the issue of access to water. The Three Summits expedition aims to draw attention to the link between the world’s water and climate change. Scientists agree that the meltdown of glaciers at the poles and in the Himalayas can lead to catastrophic consequences. If the five glaciers in the Himalayas were to melt at the same ratio as at the poles then 1.3 billion people are at risk threatened by water shortages.

Green Cross Sweden är en nationell organisation inom Green Cross International som grundades av Michail Gorbatjov. Green Cross konstituerades 1993 i Kyoto, Japan och är verksam i 31 länder världen över. Organisationen är politiskt och religiöst obunden. Green Cross verksamhet definieras inom området miljösäkerhet och är gränsöverskridande med syfte att förena säkerhets-, freds- och miljöfrågor. I Sverige grundades den 1994 av miljöförfattaren Jan Danielson och tidigare EU-parlamentarikern Maj-Britt Theorin. Green Cross Sweden arbetar genom en bred programverksamhet för att sprida ett vidare perspektiv över miljösäkerhet och att främja praktiska lösningar för en hållbar utveckling. Ordförande är Tonia Moya. Ungdomsgruppen Green Cross Sweden Youth arbetar med informationsspridning om fred och miljö genom kulturevenemang och kreativa projekt. Vi har ett stort nätverk. Hör av dig om vi kan hjälpa dig. För mer information om Green Cross eller om hur du kan hjälpa till – kontakta oss: gcs@green-cross.se, tel +46 31 146111
Comments are closed.