The Three Summits & Green Cross!!

Under mina resor/expeditioner/äventyr och pilgrimsvandringar världen över har jag alltid mött människor som inte har samma trygghet eller förutsättningar som hemma i Sverige. Oftast blir jag påmind om saker som många tar för givet men som inte är det på den plats jag just då befinner mig på! Som äventyrare och pilgrim har jag lärt mig att glädje och tacksamhet är rent vatten, lite mat, en torr sovplats, en varm dusch, elle någon som bara är där och bryr sig om måendet just då!!

Just nu förbereder och planerar jag mina nästa stora äventyr, det som kallas för The three Summits, Nordpolen, Mount Everest och Sydpolen! Det som förenar dessa tre platser förutom att det är jordens tre högsta punkter är vattenproblematiken! Forskarna är överens om att glaciärer och is smälter på polerna och de katastofala konsekvenser detta medför, men även i himalaya riskerar detta att ske! I Himalaya möts 5 glaciärer och sker avsmältningen där i samma takt som på polerna riskerar ca 1,3 miljarder människor att hotas av vattenbrist! Jag bryr mig om vad som sker i världen och att världens vatten hotas och därför har jag nu inlett ett samarbete med Green Cross Sweden! Syftet under mina kommande äventyr är att uppmärksamma på olika sätt problemen som finns och uppstår i de miljöer som jag och andra gör våra äventyr!

Comments are closed.