Vårdinsatser i BC.

Uppdaterad efter ny information:

Klättringen ner från 7300 m med lungorna inflammerade och på gränsen till att kollapsa i den syrefattiga miljön var mycket farlig men Anders är nu nere i BC och vilar under uppsikt.

Vädret har varit mycket hårt detta år på Everests Nordsida, vilket gjort att ett flertal expeditionsmedlemmar fått bryta de senaste veckorna. Anders pressade dock på och nådde en imponerande höjd under dessa omständigheter, men riskbilden är för hög i detta läge för att kunna fortsätta på ett ansvarsfullt vis. Därför blir den samlade bedömningen från Anders själv, hemmateamet och Everests expeditionsledare att man avbryter här och arrangerar för en så snar hemresa som möjligt.

Reflektioner och analys kommer senare. Just nu står hälsan i centrum.

Mer information kommer underhand.

/Stefan Hallgren
Sol Vikström
Johan Svelander

(Expedition Everest 2011/hemmateamet)

Comments are closed.