Ovädret piskar in över Everest nordsida!

Den hårda kalla vinden blåser ända ner i BC och sliter i tältdukarna.
För en timme sedan var det klarblå himmel och strålande solsken, nu en isande kyla och dunjackan
är på!
Ingen klättrare på nordsidan är kvar uppe på berget utan alla har tagit sig ner igen! Vädrets makter är alltid en prövning till det kommer tristess av väntan, men så är det att bestiga berg, mycket tålamod! Jag och britten Alan Hinkes pratade om detta tidigare idag.
Själv ligger jag nu i mitt tält och läser Helen Kellers three day to see, dricker en kopp te och försöker att inte tänka på rastlösheten som råder i kroppen av att vilja upp på berget. Jag klättrar i andra omgången vilket betyder att jag får vänta ytterligare en vecka innan jag åter får vandra upp mot ABC och North Col. Så ni som följer min spot var inte oroliga den rider ut ovädret den med!

Comments are closed.