En tung morgon med SVT!

Denna morgon var det åter dax för ett träningspass runt Frösöberget med mina bildäck. Termotern visade -18C och blåsigt när jag satte mig i bilen och for över till Frösön, det lär bli kallt för journalisterna från SVT/Mittnytt tänkte jag för mig själv och hoppades på att de hade klätt på sig rejält. Den som kom hette Eva och hon var med och sprang och filmade en massa frekvenser som hon vill ha för att kunna klippa ihop något bra av det hela. Så långt var allt frid och fröjd men jag kom inte långt förrän jag insåg att det skulle bli ett tufft träningspass. Det var glashalt och ovanpå isen ca 2-5cm snö beroende på var det var!! Jag fick anstränga varenda muskel i hela kroppen för att kunna gå som jag ville och eftersom det var plogat som det var, med andra ord inte bra, gled däcken hela tiden ut halvvägs från trottoaren, och försökte jag gå ute på vägen var det ännu värre. Jag kämpade på och flåsade mer än jag borde gjort, jag skrattade och tänkte, hade jag inte vetat hur kämpigt det var hade jag undrar vad är det med mig egentligen? Tur var så peppade Eva mig då och då med orden, det här är ju så kul!! Vet inte om det var för henne eller mig, men vi skrattade bägge två i alla fall!

Nåväl…Eva hade glömt mikrofonen och for iväg för att hämta den och tur var väl det, för framme vid Frösö Zoo då stod jag och spydde av ansträngningen! Jag kunde inte begripa hur det kunde vara så tungt, ända tills jag såg på mina däck! Snön som hade kommit fyllde hela däck nr 2 och framför bildades det en snövall som gjorde mer motstånd än väntat. Jag kämpade vidare, runt kröken då blåsten slog mig rakt i ansiktet som knytnävar så det var bara att ta på sig airtrimmasken igen. Jag träffade konstnären Karbelius och vi surrade en liten stund och han tyckte att jag inte skulle glömma att ta med mig rejält med kaffe! När vi skildes åt och jag fortsatte träningen spydde jag en gång till. Det är bra det här tänkte jag, nu är det klart, och berget ger ingen nåd så det är bara till att kämpa på! Eva kom tillbaka och vi genomförde en intervju och jag skojade om att det var tur att hon inte filmade när jag spydde..men hon förstod att underlaget idag var något ovanligt och tungt! När hon hade fått vad hon ville for hon och jag fortsatte min träning och tog mig hem! Jag kan konstatera att det var ett tungt och bra pass trots allt och att den mentala biten finns där som den ska, att kämpa på ett steg i taget även i det tunga läget! Jag återkommer om när TV inslaget ska visas och länkar till det här! Nu ska jag ut på Frösön igen, kolla in backträningen i Gustavsbergsbacken med Fredrik Sträng! Ikväll kl 18 är det föredrag av honom om hans 10 år som äventyrare, vi ses där!!
Comments are closed.