En helg med träning och utrustningstester!

Den gångna helgen har varit en helg som innehöll både flera träningspass och pysslande med olika saker som rörde utrustningen. Träningspassen omfattade både löpning, roddmaskinen, styrketräning på gymmet samt några varv runt Frösöberget med mina bildäck! Vidare tog jag en mental avkoppling genom att åka till mitt favoritställe Andersön för att fotografera lite. Kroppen börjar bli redo för mjölksyreattackerna som jag är ute efter och att orka sega på även om det känns tungt ibland. Vidare hade jag en träff i Duved med en kära gammal vän med familj, vi hade inte setts på över 25år men kanontrevlig återförening var det!
Mina vänner Pierre Näsman, Fredrik Sträng, Robin Trygg och några andra körde sina pass i Hammarbybacken och det är i sådana stunder man önskade att man bodde närmare varandra så att man kunde vara med dem, men jag kämpade på med mitt på hemmaplan och det går ju bra det med!

Utrustningen som ska med till Mount Everest är nu nästan komplett utifrån den lista jag fått av organisatören och min egen checklista. I helgen testade jag några av kläderna eftersom det var både regn och snöoväder i länet, eller som vi säger, det var en mindre vacker sommardag ;-). Det finns alltid småsaker hela tiden som dyker upp och måste hanteras eller bytas ut eller införskaffas och där dyker det upp sponsorer när man minst anar det, jag har en träff med en presumtiv sådan på onsdag! Jag återkommer mer om detta. Vidare så ringde en herre som hade varit på Grönland i en expedition och undrade om jag hade läst satellittelefonbekymret, om inte hade ha en sådan över. Jag hade inte ägnat mig åt det än eftersom jag har fullt upp med den andra utrustningen samt jaga sponsorer till avgifterna. Det som också ska fixas är både på medicinsidan vilket blir efter hälsoundersökningen eftersom vissa saker som ska med är receptbelagda tex. höghöjdsmedicinen diamox och måste hanteras efter gängse regler.

Så utöver träningspassen, utrustningslistor och tester så har jag fullt upp på universitetet med olika kurser precis som det brukar vara vid den här tiden på terminerna för mig. Det som tillkommer förutom planeringar och förberedelser av dessa kurser är att jag bokat in några ledarskapskurser också framöver, samt detta ständiga arbete med sponsorbiten. Den här veckan är vad jag skämtsamt sagt till de andra som ska klättra, en ödesvecka! Flera presumtiva sponsorer har inte hållt sina avtal eller deadlines med sponsorinbetalningarna, vilket är förödande när man själv, i sin tur ska vidarebefodra avgifterna för tillstånd, syrgas etc. Samtidigt som detta skett har också dollarkursen förändrats och blivit dyrare vilket i sin tur höjer avgiften för mig, bara senaste dagarna gjorde att det blev ca 25.000kr dyrare för mig, med andra ord det jag sagt så många gånger förr: TID är PENGAR i äventyrssammanhang! Men jag är ju en optimist och jag tror på att det hela löser sig för eller senare!
Comments are closed.