Ett skönt träningspass!

Idag blev det ett senare träningspass än det var tänkt. Jag vaknade dock i rätt tid men kände att jag var lite trött så jag somnade om i två timmar, sedan var kroppen redo för träning. Viktigt att känna efter hur kroppen svarar eller inte i vissa situationer, med andra ord känna efter men ändå vara disciplinerad! Idag var rundan runt berget ingen match! Jag log och lyssnade på musik och det kändes som om kroppen börjar vara i den form jag vill vara, även om man alltid strävar efter att vara lite bättre, men idag var dagsformen, humöret och motivationen på topp så det gick som en dans kan man säga. Fast nu var det inte riktigt en dans, vägarna var plogade men de hade kört upp snön på trottoarerna så ibland var det så mycket snö så däcken kändes blytunga och motståndet var otroligt trögt, ibland var jag tvungen att gå ut på vägen men sedan in i snödrivorna igen. Jag förstod Göran Kropps tjurskallighet idag på ett annat sätt, när han cyklade för att bestiga och återvände de kilometerna han hade fått skjuts av en lastbil, inget fusk och så var det idag, är det tjockt med snö där jag ska gå är det bara att dra dem igenom det, inget fusk inte! 🙂 och jag tror att alla som kom efter mig gillade nog att det var en nyplogad gång!

Idag träffade jag betydligt fler människor än jag brukar göra på min vandring runt berget och det som var kul ,var att de gick åt samma håll som mig, motsols, det jobbiga hållet, vilket gör att det blir 3km uppför direkt innan man viker av uppe i Berge och det ska börja vända neråt och hemåt. Det var en hel del människor som peppade på mig och samtalade med mig under träningen, och det där är på gott och ont, ibland är det trevligt men ibland vill man inte, för man har kommit in en skön lunk eller så blir man kall för att man står still. Men idag var det inte så, jag var riktigt varm eftersom jag provade olika klädeskombinationer under skaljackan och byxorna och när jag öppande upp ventilationen under armarna kom det ett mycket trevligt par som jag stod och samtalade lite längre med! De visste vem jag var och själva höll de på med friluftsliv på olika sätt, jag minns tyvärr inte deras namn men de bodde på Frösön och skulle åka och vandra i Nepal till hösten! Jag hoppas verkligen att jag stöter på dem igen, kul att träffa folk med lika intressen även om det är mitt under ett träningspass!
När man tränar och är i sina egna tankar reflekterar man ofta också över tankar och känslor som man ibland kanske lägger åt sidan mitt i vardagen. Idag hade jag en stund då flera saker som legat obearbetat länge blev glasklara, andra saker kräver lite mer reflektioner innan man kan lämna det helt och hållet. Nu var det inga negativa tankar jag gick igenom utan bara några händelser som betytt eller betyder något för mig personligen. Jag fattade några beslut igårkväll som kommer att påverka mitt liv framöver men på ett positivt sätt och jag reflekterade över det idag och det kändes så bra att ha gjort besluten, och som jag också skrev på facebook igårkväll: Livet är för kort för att stå kvar i en situation som inte tillåter mig att växa eller utvecklas, förändringens år har alltså inletts och livets väv kommer att få nytt mönster! Och ett av vävens alla mönster heter ju Mount Everest!!
Comments are closed.