Livsarkivet ett viktigt dokument!

Idag stod jag över morgonträningen och unnade mig en rejäl sovmorgon! Även om kroppen vaknade till vid ordinarie tid lyckades jag somna om och sov stenhårt! Ibland behöver kroppen verkligen få vila sig i form och denna morgon var det så! I stan och överallt runt omkring har folk fått hysteri för en liten parasit i vattnet, själv tar jag det med ro och kokar vattnet som ska användas och funderar mest på hur långt tid det kommer att ta innan det är lugnt igen! Idag har jag ägnat mig åt en mindre rolig uppgift men ack så viktig, inte bara för att jag håller på med mina äventyr och ska till Mount Everest utan en sak som många borde faktiskt göra! Det kallas numera livsarkivet och har ersatt det tidigare vita arkivet!

Detta dokument som man sammanställer underlättar för anhöriga om det mot all förmodan skulle hända något, antingen en olycka, sjukdom eller dödsfall och man inte kan föra sin egen talan. För mig som alltid haft både testamente och vita arkivet har dagen varit mycket nyttig även om jag inte är klar med alla detaljer än, för dels så insåg jag att jag hade glömt ändra några saker i testamentet och dels att jag insåg att jag faktiskt under årens lopp hade förändrat mitt sätt att tänka på hur jag ville ha det om något hände mig och då måste ju ändringarna göras så att det finns nedskrivet på papper. Vidare blir det också ett utmärkt sätt att gå igenom alla eknomiska papper såsom bank, arbete, avtal och försäkringar m.m så allt finns klart! Så jag uppmanar alla att även om ni tänker, det händer inte mig eller oss så är det bättre att ha gjort det medan man kan själv. Det är inte en fråga som gäller OM det händer något utan NÄR det händer, för så ser faktiskt livet ut från födsel till döden…och det sistnämnda hoppas jag dröjer länge för alla!

Comments are closed.