Många bäckar små!!

Äntligen är det helg skulle man kunna säga och det gör jag även om helgen kommer att innehålla träningspass! Flera har undrat vad jag gjort då jag inte synts till på över en vecka varken på bloggen eller på facebook och någon trodde jag var ute och vandrade på något ställe. Nu har det inte varit lika lugnt som att vara ute och vandra utan veckan har varit full av föreläsningar, handledningar men mycket arbete med sponsorbiten inför Mount Everest! En del tror att det är bara att få ihop pengarna hur lätt som helst, andra tror att bara man får en stor sponsor så löser det sig mesta, men så är det faktiskt inte!! De flesta som håller på med äventyr av olika slag är de små bäckarnas mästare och samarbetspartner. Med det menas att det oftast är de mindre företagen som förstår värdet av att marknadsföra sig på ett lite annorlunda sätt ihop med äventyraren och många gånger på så sätt nå ut till en målgrupp som de kanske inte har en naturlig ingång till. Visst drömmer alla äventyrare om att få den där stora huvudsponsorn men det är sällan de kommer men jag kan erkänna att jag också drömmer om att någon en dag ringer den där stora sponsorn och säger, vi vill ha det här av dig och du får så här många hundra tusen för det!

Genom att istället anamma ett win-win koncept hittar äventyraren och de mindre företagarna ofta ett sätt att samarbeta på som gagnar bägge parter på maximalt sätt! Äventyraren får sin sponsring för att kunna genomföra sitt äventyr medan företagaren i gengäld oftast får reklamplats på kläder och i de offentliga sammanhang före och efter ett äventyr som äventyraren deltar i. Vidare så brukar det utöver de offentliga föredragen också vara så att äventyraren gör ett privat föredrag tillsammans med företagaren, personalen och företagarens vänner. Såå med kanske små insatser för sponsorerna genererar samarbetet ofta vinster både kortsiktigt och långsiktigt för bägge parter. Veckan som gått har jag ägnat åt samtal och ansökningar med företagen i östersunds kommun, sedan kommer jag att fortsätta med de andra kommunern för att få ihop de sista pengarna som fattas inför den jämtländska Mount Everestsatsningen, vad detta kommer att ge konkret får nu framtiden utvisa men det har varit mycket positiva tongångar!!
Comments are closed.