En helg full av träning!

Helgen har varit en helg full av träning på olika sätt, det behövdes en rejäl genomkörare då jag varit bortrest i jobbet och inte kunnat träna som jag ville! Det har varit en helg full av mjölksyra med andra ord men med ett leende på läpparna och hårdrock i hörlurarna! Lördagen blev det både löpning 8km, sedan gymmet och sen Gustavsbergsbacken på Frösön, upp och ner med blyvikter i ryggsäcken! Jag har inte kört i denna backe på mycket länge, men blev sugen att köra några vändor då min vän Pierre Näsman småretas med fina bilder från sin träning i sin älskade Hammarbybacke med stocken sin! Såå lördagen blev ett 5timmar långt träningspass och jag skämtade om att jag borde skänka bort mig själv före rehabilitering då kroppen var väldigt seg efter de olika passen!

Idag har det varit löpning på morgonen och direkt efter det ett gympass igen ,totalt 4 timmars träning! Det är märkligt hur kroppen snabbt anpassar sig till olika förutsättningar och olika träningar, startade lite seg efter gårdagens träning men det släppte snabbt och med Sonata Articas musik i hörlurarna gick det av bara farten. Idag skrattade jag åt att det minsta billigaste träningsredskapet på gymmet är så grym och elak, det lilla hjulet men som jag ändå älskar att avsluta mina pass med före stretchingen. Alla har sina motiv och syften med sin träning och lägger upp det olika utrifrån det. Själv är jag ute efter att ha långa smala men uthålliga muskler och har ett träningsprogram som är planerat tillsammans med en instruktör efter vad jag vill ha, gillar och är ute efter!

Men oavsett hur och vad man tränar så är jag övertygad om att de flesta som kännt den där sega, tunga känslan i musklerna eller haft svårt med motivationen vet vad jag pratar om när man tvingat sig själv till träningspasset eller gå/löprundan, gett allt och tagit ut det där sista men ändå ler nöjt över prestationen efteråt! Att känna att det var värt det för man mår så bra efteråt! Alla har inte samma förutsättningar att kunna träna på lika villkor och alla vill inte träna på samma sätt, oavsett om det är individuellt eller i grupp!

Så idag går min eloge till alla som på sitt eget sätt tar hand om sig själv och sin egen träning utifrån sina egna förutsättningar, oavsett om det är att springa, gymma, klättra, att ta sig upp ur sängen, att äta eller vad det nu är man tränar på i sitt liv! Att ha en idé om att kunna leder till tanken att göra, och det i sin tur leder till själva handlingen som gör att ni flyttar gränsen även om det så bara är en millimeter om dagen, så kämpa på alla där ute på ert eget sätt!
Comments are closed.