Plötsligt händer det…

Ibland kommer saker fram i alldeles i rätt tid! Jag brukar inte vara allt för personlig på min blogg men det händer ibland och idag blir jag det i detta inlägg! Det hade kommit ett brev idag ifrån andra sidan jordklotet från en mycket god äventyrsvän som följer mitt liv och mina äventyr på olika sätt. Denne gode vännen visste precis hur det kan vara när man går sina egna vägar, lever ett för andra lite annorlunda liv och folk både förundras och förfäras över det och alla de saker man upplever. Ofta har de sen åsikter om både det ena och det andra, inklusive saker de inte har en blekaste aning om, men tycka och tänka det vill de!! Ofta hittar dessa personer gärna på nya saker som bygger på historien, ungefär som viskleken eller att göra en höna av en fjäder, vargar i mänsklig skepnad kallas de! Uppmaningen som kom i detta brev var: Anders, Du är en sann visionär och utför alltid dina gärningar i stor anda av kärlek och omsorg, de människor som lyckas är de som alltid letar efter möjligheterna. Skulle de inte hitta dem så skapar de dem och sådan är du! Fortsätt vara som du är och mot dina medmänniskor och satsningen på dina äventyr inklusive Mount Everest och det du tror på!!

Jag blev oerhört glad över brevet och jag är också helt övertygad om att alla människor, äventyrare eller inte, har perioder i sitt liv som kan var mer eller mindre roliga men i slutänden så växer de som människa när de väl kommit igenom det! Vissa dagar är det kanske så att man behöver den där stunden av gråt, eller klappen på axeln, det där vänliga ordet, den gode vännen eller veta att den där personen sidan om sig kan man lita på! Dessa dagar betyder de små sakerna väldigt mycket, i det här fallet var det i form av ett brev!

Brevet innehöll också den klassiska japanska mottot som står över en port i Shintohelgedomen Tōshō-gū i den japanska staden Nikkō och som oftast symboliseras världen över av tre apor! Mottot att ”inte se (något ont), inte höra (något ont), inte säga (något ont)” ger uttryck för en buddhistisk tanke om att den som inte exponeras för ondska inte heller kommer att reflektera denna ondska i sitt tal och sina gärningar. Tanken att den som inte exponerats oönskade tankar inte heller kommer att tänka sådana på egen hand är levande i Östasien idag. Ordspråket kan också uppfattas mer jordnära som en påminnelse om att inte lyssna på eller aktivt bidra till exempelvis skvaller och förtal. Och med de västerländska orden brukar det då sägas: Tro inte på allt du ser, allt du hör eller allt som sägs!
Comments are closed.