Bland änglar och älgar!

Ibland är man bara i vägen och får ta saker och ting för att de ska själva ska må bra och ibland har man änglavakt och snabba reflexer!! Gårdagen var en mycket märklig dag, jag fick flera konstiga kommentarer som åsyftade saker om mig och personer i mitt privatliv, sådant är aldrig kul att få och jag börjar lära mig tyvärr den hårda vägen hur svenska avundsjukan kan slå till, men vissa dagar kan det faktiskt göra väldigt ont och jag tar åt mig mycket eftersom ord kan såra fruktansvärt mycket, nästan lika elakt som total tystnad och likgiltighet!

När jag sedan var ute och och gick en långpromenad i spöregnet blev jag uppringd av en monica, en arg äldre dam som hon själv uttryckte sig. Hon hade reagerat på en blogg som inte var min men där jag enligt henne hade blivit behandlad på ett sätt som gjorde henne upprörd och hon ”skällde” på mig om respektlöshet och en massa annat som jag inte minns just nu. Inte var dag man blir utskälld för saker som jag inte ens var ansvarig för eller ens har läst vad hon har skrivit, jag bad henne vänligt att kontakt den som bloggade istället! Tänk att det finns folk till allt! Tanken var inte att åka hem utan vara kvar där jag var och äntligen kunna umgås med nära och kära, men detta ändrades tyvärr!

Väl på väg hem mot Östersund och Jämtland precis vid Ljusnan söder om Ytterhogdal kom det en stor älgtjur utrusande från skogen, han såg mer skrämd ut än bara skulle korsa vägen. Det är fascinerande hur hjärnan hinner reagerar!! Älgen kom från höger, väj höger väj höger hör jag mig själv säga högt! Jag passerar älgen med bara millimetrar för det hördes en touch i plåten, sedan släpper bilen från vägen, ner i diket, sladda på tvären längs diket och när jag inser att jag kommer att få bada i Ljusnans kalla vatten slår bilen till något hårt! Bilen far upp på vägen i en snygg bågen och står sedan still på min egen körbana i färdriktningen!! Skakad insåg jag att allt hade gått bra, på med varningsblinkers och så var jag just på väg ut ur bilen när jag ser en bil komma i backspegeln så jag sitter kvar i bilen. Döm om min förvåning när bilen kör på mig!! Han försöker väja och pressas in mellan min bil och broräcket. En äldre farbror som knappt såg något och inte gick att få mycket vettigt ur och med en berusad yngre man sidan om sig! Som tur var kom det en bil till så jag fick ett vittne sen var det bara att fixa skadeanmälan innan vi skildes åt! Resan tog mig över 7 timmar hem och jag stannade flera gånger för att reflektera över allt det som skett mentalt! Man är ju inte mer än människa!!

Idag skulle jag tränat, men kroppen har redan fått sig ett rejält träningspass känner jag, det är otroligt hur kroppen mobiliserar krafterna när det händer något och hur man spänner musklerna, agerar instinktivt och gör allt för att överleva situationen om det är av sådan karaktär! Såå jag har faktiskt bara tagit det lugnt idag, sovit bort halva dagen och kan bara konstatera med en hel den träningsvärk att gårdagen innehöll elaka kommentarer, en arg tant, änglavakt och snabba reflexer! 🙂 Dock inte det mys med nära och kära som jag verkligen önskat och sett fram emot!

Idag var i alla fall ett stort reportage om min Mount Everestsatsning i Länstidningen men jag har inte fått så jag kan länka artikeln än, hoppas på detta!
Comments are closed.