För kärlekens skull!!

Idag har jag en dag då det måste fixas och donas med både roliga och tråkiga saker, men det som var så härligt var att när jag hade varit och hämtat ett nytt akvarium idag så träffade jag och pratade med ett älde par, bägge gick med rullator men de gick hand i hand!! Deras kärlek strålade mellan dem och det syntes att de hade ett långt liv ihop säkert med livets berg och dalgångar, men ändå hållt ihop! Igår var mina söner och firade sina morföräldrars guldbröllop, och då har man ju varit gift mycket länge och säkert på samma sätt gått igenom olika prövningar, men tillsammans klarat av det! Kärleken dyker upp när man minst anar det och inte alltid i den skepnad man tänkt sig, ibland blir man tex påmind av en dikt, en sång, en potatis eller varför inte en lökbit?

Kärlek innebär först och främst att vara öppen i förhållande till den älskade, att vara mottaglig för den andres annorlunda perspektiv på tillvaron, att också vid oenighet kunna ta den andres ståndpunkt på allvar, att kunna avstå ifrån självrättfärdighet och medge att man kanske också själv har handlat fel i något avseende. Kärlek heter det vackert, är en förkroppsligad förståelse av sig själv och den andra!

Att älska någon behöver inte betyda att man tycker om allt hos denna människa – eller ens särskilt mycket. Men att älska handlar inte om att älska vissa drag: man älskar hela människan. Om och om igen understryks det att kärleken är ovillkorlig. Att älska är att leva lidelsefullt, att göra sig sårbar genom att öppna sig för risker, för ödet. Samtidigt är kärleken den absoluta tryggheten, att känna är att man är där man hör hemma. Kärleken är en nåd, en gåva som man måste förvalta och vårda!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_SH8W2jBb_4]

Såå när äventyrare utsätter sig för risker och folk säger att de inte bryr sig om sina nära och kära, säger vi ni har fel, det är faktiskt tvärtom! Det är en hyllning till livet! Vi lever fullt ut, vi vet vad vi vill ha och vi ger av oss själva till de som står oss närmast, kvalitetstiden med dem är viktigast och kärleken är fullständigt villkorslös! Sen är det mänskligt att självklart känna och få det tillbaka stärker äventyraren under vardagen men också under svåra prövningar.

Såå idag går min eloge till alla de människor som i sin stressade vardag ändå orkar visa med ibland små saker sin kärlek, ge sin kärlek till sina nära och kära och vet att tillsammans övervinner kärleken allt, och då kan man som det äldre paret gå hand i hand på ålderns höst och minnas ett långt och ibland jobbigt men lyckligt liv ihop, vilket jag själv hoppas på!
Comments are closed.