Jämtlandsflaggan hämtad!!

Jag har inte bloggat den senaste tiden eftersom jag varit upptagen med arbete och således inte hunnit skriva här men har nu både uppdaterat sidan och fått till det så jag ska kunna blogga via telefonen då jag ofta är på språng när något nytt händer på äventyrsbiten!

Igår hämtade jag Jämtlandsflaggan som ska med upp på toppen av Mount Everest, den blev sponsrad av Flaggbutiken i Östersund. Nu man kan tycka att det är lite väl tidigt eftersom jag inte åker förrän i mars men flaggan var med på fotograferingen idag när legenden Kalle Berglund intevjuade mig för Östersundsposten, ett kärt återseende då han gjorde fantastiska reportage om expeditionen till Svalbard! Jämtlandsflaggan är otroligt vacker och för de som inte vet dess historia kommer här en lite snabbfakta! Den blå färgen symboliserar himlen, det vita fältet ska liknas vid de snörika fjällen och det gröna de grönskande ängarna och skogen. Den latinska texten i sigillet i mitten betyder: Sigillet åt allmogen i Jamtland! Sigillet härstammar ifrån 1200-talet och föreställer två jamtar som håller i en sköld samt två jamtar som skjuter med pil mot ekorrar. Symboliken är att skatten till Norge betalades i ekorrskinn. Jamtlandsflaggan är en symbol för frihet och det är därför fritt att flagga med den dygnet runt!

Idag var jag hos min ena sponsor Woolpower och hämtade tröjor och en väst som Gabriel AB ska brodera jämtlandsflaggan på bröstkorgen och på ryggen kommer det att stå Expedition Mount Everest 2011 tillsammans med jämtlandsflaggan, blir nog snyggt och jag lovar lägga ut bilder på dem när de är klara nästa vecka! Det gäller ju att se respektabel ut när man ska träffa sponsorer och medverka på olika offentliga tillställningar såsom ExpoNorr etc.

Annars fortsätter träningen och som jag sa till en sponsor idag, det är som en graviditet, det är 9 månader kvar och mitt jobb är att träna så att jag är i toppform när det är dax. När jag inte är hemma och kan träna som vanligt så duger alternativ träningsform också alldeles utmärkt! jag har kallat det stenåldersträning och det har varit allt från att springa i trappor, till attt köra röjsåg hela dagarna eller att slå ner stolpar till hästhagarna och de som aldrig gjort det vet inte hur tungt det blir efter ett tag då överkroppen känns som bly, och som toppen på det så hårdkörde vi i helgen med att kapa, klyva och få in ca 50kubikmeter ved på 2,5 dygn, då är man mör vill jag lova. När jag sprang imorse kändes det i hela kroppen och benen var riktigt stumma men runt kom jag, det gäller att pilgrimsfokusera brukar jag säga, vilket betyder ett steg framåt leder sakta mot målet!! Jag har hittat en ny vän, det bästa linimentet jag provat, och fungerar det på elithästar så fungerar det på mig och det gör det alldeles utmärkt!!
Comments are closed.