Förkylning, Robert Broberg och Mount Everest…

Ibland blir inte saker som man tänkt sig! Körde hårt träningspass i veckan som varit och efter löpningen en kväll sa kroppen STOPP! Flera runt mig har den senaste tiden drabbats av en konstig ihållande förkylning med sängläge, men inte jag, jag har inte tid att vara sjuk heter det ju! Men efter löpningen var det kört, hosta och skit i luftrören gjorde att resten av veckan fick vara lugn på träningsfronten, examinationer hela dagarna stod ju på menyn. Dessa genomfördes trots hosta och feber med siktet inställt på vila. Det har jag gjort, febern är borta och hostan hanteras med diverse effektiva saker som skulle klubba en häst men vad gör man inte för att så snabbt som ögat vara ironiskt macho? Tror många i min bekantskapskrets känner igen sig i tänket!

Ikväll är det konsert i Dalhalla med en av mina favoritartister, nämligen Robert Broberg, än sålänge regnar det ute men solen ska komma sa de annars får det väl bli värmande Ullfrotté och vinterkläderna för att inte frysa!

I övrigt håller jag på med planerna för Mount Everest för fullt, knyter kontakter med både nya och gamla samarbetsparterns för en intressant givande samarbete för att nå Mount Everest under våren 2011 med Jämtlandsflaggan i handen. Klättraren Fredrik Sträng och jag samtalade igår och det blir både en ära och ett intressant samarbete att få klättra med honom till jordens topp, hoppas den hemvändande Pierre Näsman har möjlighet att följa med och prova igen!

Senaste nytt från Mount Everest är följande:
Pierre Näsman och Peter Adolfosson är på väg hem.
Pierre hälsar att han mår bra och längtar hem och att han ska försöka skicka bilder och en längre uppdatering när han får tillgång till internet. Chhiring kommer att leda en grupp av sherpas som ska försöka ta ner den omkomne Hiroshi från den klippskreva hans kropp begravts i. Det ligger sedan tidigare flera kroppar i samma klippskreva. Efter den obligatoriska rapporteringen till kinesiska myndigheter så bestämde kinserna av någon anledning att kroppen ska tas ner.

Pierres hemresa är ombokad och tidigarelagd och han flyger från Katmandu den 2/6

Comments are closed.