Avbröt toppförsöket på Mount Everest!

Pierre Näsman avbröt sitt toppförsök i går på 7400m pga. magsjuka och våldsamma kräkningar.
Samtidigt drog dåligt väder in över Everest nordsida. Pierres sherpa, Tashi hade sagt till honom att dom nu befann sig i en ”väldigt farlig situation” och genast måste fortsätta upp eller gå nedåt. Pierre hade svårt att bara resa sig upp och beslutade att gå ner.

Tidskapseln är begravd ovanför North Col i starten på bergsyggen som leder upp till Changtse.

Pierre befinner sig nu i ABC. Han är nöjd trots allt; han kom verkligen iväg, han har fått massor av erfarenhet och hela resan har varit ett stort äventyr. Everest står ju även kvar i framtiden.

Peter Adolfsson och Hiroshi har fortsatt uppåt. Pierre sa att han skulle bli förvånad om Peter, som är jättestark inte når toppen!

Jag beklagar att Pierre inte nådde toppen, men beundrar hans klokhet och mod att avbryta toppförsöket. Att bestiga ett berg handlar både om att nå toppen vilket är halvvägs och att komma ner levande vilket många som inte håller på ofta glömmer bort! Berget finns alltid där och har man tur och ödmjukheten som krävs får man både komma upp och ner! Jag håller tummarna för att Peter lyckas med både delarna!

Comments are closed.