Bilskojare, utbjuden, och hårdare träning!

Idag har det varit en otrolig rolig dag med både bilskojare, utbjuden på middag av en okänd kvinna samt tränat hårdare idag! Det började med att jag blev väckt av telefonen, en kille ville köpa min bil som jag hade ute på annons. Han ville köpa den på kontrakt för en annan kunds räkning, det lät trovärdigt men han var i umeå 40 mil bort men ville ha dit bilen idag. Allt lät mycket bra det han sa men någonstans ringde väckarklockan och jag bad att få återkomma. Genast kollade jag med några som kan branschen samt pratade med konsumentombudsmannen i kommunen och då var det klart, en skojare var i farten igen. Vad de gör är att de köper en bil via bulvan (den som ringer upp dig), skriver kontrakt och allt enligt gängse regler på det och allt är ok men de gör det för en annan kunds räkning som de då ska lägga upp ett lån för via finansieringsbolag, så det ska ta en vecka innan man får pengarna, under den tiden skriver de över bilen, du får inga pengar men kontraktet är tyvärr giltigt och någon annan äger bilen. I vanliga fall gäller köplagen mellan säljare o köpare men i ett sådant här fall om det ändå skulle vara schyst affär inträder konsumentköplagen vilket betyder att säljaren av bilen kan om det är något fel på bilen bli skadeståndsskyldig både till bulvanen och den nya ägaren av bilen och detta gäller i 3 år. Jag ringde upp killen igen som inte svarade och sen skickade jag ett sms om att jag inte var intresserad, inget svar så klart sedan var numret borta. Såå var uppmärksamma på sådana erbjudande, låter bra men du kan förlora bilen, får inga pengar plus att de stämmer dig på pengar för något fel som inte fanns tidigare!
Idag hände något extra roligt! Jag brukar inte deltaga i marknadsundersökningar än mindre i telefon men idag när jag satt och jobbade lite och just var klar ringde telefonen. Det var en tjej och hon höll på med någon marknadsundersökning. Ja tänkte jag,varför inte…samtalet handlade om både det ena och andra och vissa frågor var så roliga så samtalet var fullt av skratt och personliga kommentarer. Nu är det ju deras jobb att just vara charmiga etc för att man ska deltaga men det här var mer än att bra skratta på jobbet. Det ena ledde till det andra och plötsligt fick jag frågan, hur sjutton kan du vara singel som är så trevlig etc, jaa sa jag, livets olika skeenden har gjort att jag befinner mig i den sitsen och det är väl många med mig som har det så i samhället sa jag. Kan man vara så trevlig som du är, då finns det andra positiva saker med sa hon och tyckte vi skulle äta middag. Det visade sig att hon satt och jobbade i härjedalen, inte långt från östersund med andra ord och åldersmässigt skilde det bara några år. Hon visste vad hon ville och vågade chansa, men inte jag, bränt barn skyr elden som man säger och jag är fortfarande där, jag kanske gick miste om en fantastiskt trevlig middag och sällskap men jag tackade vänligt för komplimangerna och tackade nej! Inte var dag man blir utbjuden på middag av en okänd kvinna!! 🙂
Idag blev det en annorlunda träning för mig! Jag bytte plats på rundan, jag återvände till Frösön och berget. Berget som jag redan 2003 tränade runt inför expeditionen till Svalbard, men då var det med betydligt tyngre packning! Genom att går runt berget får man en sträcka på 7km men beroende på om man går medsols eller motsols får man det tuffare med backar etc, självklart går jag alltid motsols, så även denna dag! Jag ville se hur fort och hur långt jag jag kunde gå runt det utan att få ont i ljumsken för nu äter jag inget smärtlindrande sedan 2 dagar, har aldrig gillat sådant och glad att slippa det. På med packningen och det gick runt mycket bra, jag knallade runt berget på knappt en timme, således 7m/h, dubbelt så fort som jag kommer att gå i Israel men beskedet var på topp, konditionen fick sig ett pass, benen likaså och ljumsken gjorde inte ont alls utan var fit for fight!! Så jag ler stort idag!!
Comments are closed.